Dakisolatie

Gespoten PUR

Plat dak

Platte daken zijn de moeilijkste materie om te gaan isoleren.  Een expert isolatie is noodzakelijk!

Bij een warm plat dak wordt de isolatielaag aan de buitenzijde aangebracht om het dauwpunt van de constructie buiten te leggen zodat het constructiehout beschermt wordt.  Dit is de beste manier om platte daken te isoleren.  Supablow heeft expertise en verschillende afwerkingslagen zoals epdm, roofing, gepoten naadloze dakbedekking.

Een goede diagnose en plaatsbezoek is een must.

Renovatie

Bij een renovatie kan in de meeste gevallen de bestaande roofing of epdm fungeren als dampscherm waarop de pir-platen verlijmd worden. Pas daarna kan een afwerkinglaag geplaatst worden.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw moet eerst een dampdrukverdeellaag aangebracht worden waarop een pir-plaat verlijmd word.  Pas daarna kan een afwerkingslaag geplaatst worden.

VEEL GESTELDE VRAGEN

In België wordt een minimum r-waarde van 4,5 gehanteerd.  Op basis van deze minimum thermische weerstand, het type constructie (keper-gording van 6 cm of spantendak van 18 cm), het budget en/of deze ruimte die moet geïsoleerd worden bereikbaar is wordt een beslissing genomen.

Indien heel de zolder al afgewerkt is, is het aangeraden om deze houtconstructie in te blazen langs de buitenzijde bij een spantendak of om een sarking dak te plaatsen bij een keper-gording dak.

Soms wordt ook een mix van technieken toegepast om tot de juiste oplossing te komen.