Dakisolatie

Gespoten PUR

Inblaasisolatie

Inblaasisolatie leent zich perfect voor het na-isoleren van daken, holle ruimtes die moeilijk bereikbaar zijn.  U heeft een dak met kamers eronder en wilt toch uw dak behouden dan zijn tal van oplossingen mogelijk.  Een goede diagnose is noodzakelijk en een bezoek ter plaatse is aangewezen.  Tevens kunnen wij langs de buitenzijde van het dak inblazen.

Inblaasisolatie is een densiteitsproduct die varieert van de hellingshoek.  Alle producten kunnen ook opengeblazen worden voor verloren zolders (Knauf loft).

De vrachtwagen komt naar de werf met de inblaasmachine en de isolatie wordt van daaruit getransporteerd naar de holle ruimte via een inblaasslang.

cellulose

Cellulose-isolatie betekent natuurlijke warmte-isolatie van cellulosevezels, gefabriceerd van zuiver, gescheiden krantenpapier. Het basismateriaal is dus hout. Het gesorteerd aangeleverde papier wordt grof vervezeld, met minerale zouten vermengd en in een maalderij gemalen.

TIMBER FRAME

SUPAFIL Timber Frame is een inblaaswol vervaardigd uit gerecycleerd glas waarmee je hellende daken en wanden of plafonds van houtconstructies kunt isoleren. Het materiaal is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Knauf loft

SUPAFIL Loft is een witte wol die speciaal wordt geproduceerd voor de isolatie van verloren zolder ruimtes, waarbij comfort, milieu en kostenbesparing als uitgangspunten zijn aangehouden. Loft is een inblaaswol met de hoogste isolatieprestaties.

VEEL GESTELDE VRAGEN

In België wordt een minimum r-waarde van 4,5 gehanteerd.  Op basis van deze minimum thermische weerstand, het type constructie (keper-gording van 6 cm of spantendak van 18 cm), het budget en/of deze ruimte die moet geïsoleerd worden bereikbaar is wordt een beslissing genomen.

Indien heel de zolder al afgewerkt is, is het aangeraden om deze houtconstructie in te blazen langs de buitenzijde bij een spantendak of om een sarking dak te plaatsen bij een keper-gording dak.

Soms wordt ook een mix van technieken toegepast om tot de juiste oplossing te komen.