Let op: bij onregelmatige keperbreedtes wordt de plaatsing van spijkerflensdekens al flink wat moeilijker. Het is niet evident om met dit materiaal je isolatie volledig luchtdicht te maken.
Als de spijkerflensdekens niet volledig aansluiten op elkaar of met de draagstructuur kunnen er koudebruggen optreden en bestaat er kans op condensatie. Dat is koste wat het kost te vermijden.
Door een regelmatige spanten of keper afstand kun je zonder al te veel snijwerk alles vlot gaan isoleren. De meeste daken zijn op een dag geïsoleerd. Isolatie en dampscherm wordt verwerkt in 1 handling.
Bij een afwijking in de spanten of keperafstand is dit systeem niet meer van toepassing en daalt de snelheid van het te isoleren oppervlak.
In België wordt een minimum r-waarde van 4,5 gehanteerd. Op basis van deze minimum thermische weerstand, het type constructie (keper-gording van 6 cm of spantendak van 18 cm), het budget en/of deze ruimte die moet geïsoleerd worden bereikbaar is wordt een beslissing genomen.
Indien heel de zolder al afgewerkt is, is het aangeraden om deze houtconstructie in te blazen langs de buitenzijde bij een spantendak of om een sarking dak te plaatsen bij een keper-gording dak.
Soms wordt ook een mix van technieken toegepast om tot de juiste oplossing te komen.