Dakisolatie

Gespoten PUR

Gespoten PUR

Dakisolatie biedt enorme voordelen, zoals het verlagen van de energiefactuur, het voorkomen van vochtproblemen, tocht en warmteverlies.  Bovendien komt deze vloerisolatie ook het milieu ten goede.

Vloerisolatie is daarnaaast snel en eenvoudig in één dag aan te brengen, waardoor u nauwelijks overlast ondervindt van de werkzaamheden.  De kosten zijn relatief laag en binnen de 3 jaar terugverdiend.

Naadloos

Denkt u aan dakisolatie in uw nieuwbouw of renovatie woning?  Bekijk dan zeker de mogelijkheden van gespoten dakisolatie.  Deze manier van isoleren is mogelijk voor zoldervloeren, tussenvloeren en ook voor het gelijkvloers. U kunt naats uw dak of vloer ook andere ruimtes isoleren met dit product.

Bij gespoten dakisolatie wordt er snel en doeltreffend geïsoleerd met PUR-schuim.  De isolerende laag kan zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde worden aangebracht, behalve bij het gelijkvloers. Eventueel aanwezige leidingen liggen mooi in het geëxpandeerde schuim van de gespoten dakisolatie.

Voordeel

Het grote voordeel is een lage lambda-waarde waardoor met een minimale dikte een goede r-waarde kan behaald worden.  De vrachtwagen komt toe op de werf en van daaruit word de mengeling aangemaakt en verspoten vanuit het spraygun op het te isoleren oppervlak.

Nadeel

De mengeling en uitharding gebeuren op de werf zelf.  De chemische reactie polyol en isocyanaat zorgt voor giftige gassen van enkele minuten tot uitgehard is.  Goed ventileren deze dag is aan de orde.  Er is veel afplakwerk meegepaard om de spraynevel tegen te houden.

VEEL GESTELDE VRAGEN

In België wordt een minimum r-waarde van 4,5 gehanteerd.  Op basis van deze minimum thermische weerstand, het type constructie (keper-gording van 6 cm of spantendak van 18 cm), het budget en/of deze ruimte die moet geïsoleerd worden bereikbaar is wordt een beslissing genomen.

Indien heel de zolder al afgewerkt is, is het aangeraden om deze houtconstructie in te blazen langs de buitenzijde bij een spantendak of om een sarking dak te plaatsen bij een keper-gording dak.

Soms wordt ook een mix van technieken toegepast om tot de juiste oplossing te komen.