Dakisolatie

Gespoten PUR

Dakisolatie

Van alle energiebesparende maatregelen is het isoleren van het dak ongetwijfeld één van de meest rendabele ingrepen. Aangezien warmte stijgt, kan er maar liefst 25% van de warmte verloren gaan wanneer er geen dakisolatie geplaatst is. Op deze site kom je alles te weten over dakisolatie prijzen, premies, materialen en zoveel meer.

Inblaasisolatie

Gespoten PUR

PUR platen

Flensdekens

Plat dak

Prijszetting dakisolatie

De kosten voor het isoleren van daken zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiewijze, de dikte van de isolatielaag en de moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken zullen de prijs van dakisolatie beïnvloeden.

Inblaasisolatie

Bij inblaasisolatie gaan we omgekeerd te werk. We gaan eerst een zelfdragend dampscherm plaatsen, luchtdicht tapen en extra versterken door stoflatten. Daarna pas gaan we achter het dampscherm een door u gekozen isolatie (glaswol, cellulose, houtvezel, ...) gaan inblazen

Lees meer...

Gespoten PUR

Gespoten 2 componenten isolatie (polyol en isocyanaat) die naadloos kan gespoten worden tussen de spanten of keper-gordingen.

Lees meer...

PUR platen

Deze 2 componenten isolatieplaten lenen zich toe om onder een dak te plaatsen waar nog geen onderdak aanwezig is en u bent niet van plan om op korte termijn het dak aan te pakken langs de buitenzijde.

Lees meer...

Flensdekens

Dankzij de samendrukbare zijkanten en standaardafmetingen is het plaatsen van spijkerflensdekens in principe een fluitje van een cent. Zolang de te isoleren ruimtes regelmatige afmetingen hebben, zal je weinig problemen ondervinden.

Lees meer...

Plat dak

Platte daken worden het best langs buiten geïsoleerd. Bij een warm dak gaan we het dauwpunt onmiddelijk langs de buitenzijde van de constructie verleggen waardoor uw constructiehout niet versneld kan rotten, schimmelen, ...

Lees meer...

VEEL GESTELDE VRAGEN

In België wordt een minimum r-waarde van 4,5 gehanteerd.  Op basis van deze minimum thermische weerstand, het type constructie (keper-gording van 6 cm of spantendak van 18 cm), het budget en/of deze ruimte die moet geïsoleerd worden bereikbaar is wordt een beslissing genomen.

Indien heel de zolder al afgewerkt is, is het aangeraden om deze houtconstructie in te blazen langs de buitenzijde bij een spantendak of om een sarking dak te plaatsen bij een keper-gording dak.

Soms wordt ook een mix van technieken toegepast om tot de juiste oplossing te komen.