De vele voordelen van spouwmuurisolatie

Buitengevelisolatie

Binnenmuurisolatie

ETICS, het systeem

Gevelisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal op de buitenmuur, meestal de dragende muur van een woning. Kortom: eerst worden de isolatieplaten aangebracht en dan een afwerkingslaag.

Een goed geïsoleerde buitenmuur verlaagt de energiebehoefte met 50%. Dit is  afhankelijk van het aantal stookdagen en het temperatuurverschil tussen binnen en buiten. 10 cm isolatie bespaart tussen de 14 en 18,5 liter stookolie per vierkante meter gevel per jaar.

afwerking met spuitkurk

Om het isolatiemateriaal af te werken, wordt er een wapeningsmortel sm700 aangebracht en daarna een afwerkingslaag in spuitkurk.

Afwerking met steenstrips

Een alternatief voor afwerken met sierpleister of spuitkurk is het aanbrengen van steenstrips.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Indien u nu geen vochtproblemen heeft komen er ook geen vochtproblemen nadien?  Indien wel moet er eerst een goede diagnose gestelt worden en de oorzaak aangepakt worden alvorens te isoleren. Deze vochtproblemen kunnnen condensatie, opstijgend vocht, lek, vervuilde spouw ... zijn.  Eerst probleem oplossen dan isoleren. Indien condensatieprobleem is isoleren dus de oplossing.

Voor een minimum aan investering bied Supablow u een gigantisch hoog rendement van minimum 26 %.  De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt rond 2,5 a 3 jaar.  Indien u deze centen zou uitleggen op een spaarboekje krijg je een verwaarloosbaar rendement.  Isoleren met Supablow is geld verdienen op korte termijn. U krijgt een opwaardering van uw vastgoed, uw wooncomfort gaat omhoog, uw epc peil en uw energierekening gaan een stuk naar beneden. Supablow deed mee aan een proefproject van 30 testwoningen met de KU-Leuven waar gedurende 1 stookjaar alles met speciale apparatuur gemeten werd voor- en na de isolatiewerken.  De testresultaten van de combinatie spouw-en dakisolatie lagen boven de 50 % rendement.

Iedereen heeft recht op een eandis premie van 5 euro/m2 en in sommige gevallen meestal bij de gepensioneerde doelgroep heeft u nog recht op een verbeteringspremie van 1500 euro.  Behoort u tot de beschermde afnemer bij eandis dan kunt u genieten van een verhoging van 50 % van uw m2/premie.

Er komt 'smorgens rondom 8 u 1 ploeg van 2 personen en rond 18 u gemiddeld zijn ze terug weg. Op een dag zijn al uw muren geïsoleerd.  Een persoon boort terwijl de andere persoon de inblaaswerken uitvoert en alle gaatjes terug opvoegd.

Condensatie is de faseovergang van gas-of damp vorm naar vloeistof.  Wanneer warme vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt zal de waterdamp in deze lucht condenseren. Met andere woorden de warme vochtige lucht die op je ijskoude muur in aanraking komt condenseert binnenshuis op uw schilderwerk of behang met de nodige oppervlakteschimmels als gevolg.

Het is een fabel dat isolatie voor condensproblemen zorgt. Muurisolatie voorkomt condensatieproblemen?    Muurisolatie is dauwpuntverleggend en zorgt ervoor dat uw condenspunt buiten uw constructie ligt en niet binnenshuis. Isolatie is in veel gevallen de oplossing voor tal van problemen.  Slaapkamers in oude woningen op de noordkant hebben regelmatig last van deze problematiek.  Koken, ademen en wassen zorgen voor een bepaalde relatieve luchtvochtigheid onder een bepaalde waterdampdruk.  Deze waterdamp wil diffuseren (uitdampen) naar buiten waardoor een vervroegd condensaat kan ontstaan weliswaar binnenshuis met de nodige gevolgen.

Bijna alle tocht in uw woning komt via uw geventileerde spouw binnen in huis. Stilstaande lucht isoleert (heeft een goede lambda-waarde) maar in een geventileerde spouw krijg je bewegende lucht die voor een afkoelingseffect zorgt.

Omdat muurisolatie je heel veel wooncomfort zal bieden en een enorm rendement geeft op uw energierekening.

Na-isoleren is een bestaande situatie toch nog naar behoren kunnen isoleren.

Wij kunnen voor ieder isolatieprobleem een oplossing bieden.  U gelooft ons niet? Laat een van onze experts komen en wij lossen uw probleem op.

Wij werken met isolatie inblaastechnieken zodat wij ieder kleine holte onder densiteit kunnen inblazen.  Holle ruimtes hebben voor ons geen geheimen en hoge gebouwen noch minder.  Wij werken met klim-en touwtechnieken zodat niet altijd een stelling nodig is en u toch snel resultaat kunt hebben met een minimum aan investering.  Wij werken ook met verschillende producten zodat we het juiste product voor de juiste toepassing kunnen gebruiken.