De vele voordelen van spouwmuurisolatie

Buitengevelisolatie

Binnenmuurisolatie

Een delicate zaak maar niet onmogelijk

Isoleren langs de binnenkant van een bestaande muur is delicaat. Het is quasi onmogelijk om perfect te isoleren en er ontstaat een groot risico op condensatie. Daarom wordt deze methode alleen gebruikt voor bestaande woningen waarbij spouwmuurisolatie en buitenisolatie  technisch onmogelijk zijn.

Wij raden aan om eerst een grondige studie van de situatie te laten uitvoeren. Een expert met de nodige ervaring kan uitsluitsel geven en zonodig bepalen wat de meest geschikte werkwijze en het beste isolatiemateriaal is voor uw situatie

Eens de woning geïsoleerd is, wordt werk gemaakt van de luchtdichtheid. Anders ontsnapt veel van uw warmte langs kieren en spleten

Expertenwerk

Onder toezicht van een architect en expert installateur met de nodige bekwaamheidsattesten wordt dit systeem van isoleren ook gesubsidieerd.

Ventilatiesysteem is een must.

Uw dauwpunt zit binnen in uw constructie waardoor de relatieve vochtigheid hoger wordt en deze dus gecontroleerd moet afgevoerd worden.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Indien u nu geen vochtproblemen heeft komen er ook geen vochtproblemen nadien?  Indien wel moet er eerst een goede diagnose gestelt worden en de oorzaak aangepakt worden alvorens te isoleren. Deze vochtproblemen kunnnen condensatie, opstijgend vocht, lek, vervuilde spouw ... zijn.  Eerst probleem oplossen dan isoleren. Indien condensatieprobleem is isoleren dus de oplossing.

Voor een minimum aan investering bied Supablow u een gigantisch hoog rendement van minimum 26 %.  De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt rond 2,5 a 3 jaar.  Indien u deze centen zou uitleggen op een spaarboekje krijg je een verwaarloosbaar rendement.  Isoleren met Supablow is geld verdienen op korte termijn. U krijgt een opwaardering van uw vastgoed, uw wooncomfort gaat omhoog, uw epc peil en uw energierekening gaan een stuk naar beneden. Supablow deed mee aan een proefproject van 30 testwoningen met de KU-Leuven waar gedurende 1 stookjaar alles met speciale apparatuur gemeten werd voor- en na de isolatiewerken.  De testresultaten van de combinatie spouw-en dakisolatie lagen boven de 50 % rendement.

Iedereen heeft recht op een eandis premie van 5 euro/m2 en in sommige gevallen meestal bij de gepensioneerde doelgroep heeft u nog recht op een verbeteringspremie van 1500 euro.  Behoort u tot de beschermde afnemer bij eandis dan kunt u genieten van een verhoging van 50 % van uw m2/premie.

Er komt 'smorgens rondom 8 u 1 ploeg van 2 personen en rond 18 u gemiddeld zijn ze terug weg. Op een dag zijn al uw muren geïsoleerd.  Een persoon boort terwijl de andere persoon de inblaaswerken uitvoert en alle gaatjes terug opvoegd.

Condensatie is de faseovergang van gas-of damp vorm naar vloeistof.  Wanneer warme vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt zal de waterdamp in deze lucht condenseren. Met andere woorden de warme vochtige lucht die op je ijskoude muur in aanraking komt condenseert binnenshuis op uw schilderwerk of behang met de nodige oppervlakteschimmels als gevolg.

Het is een fabel dat isolatie voor condensproblemen zorgt. Muurisolatie voorkomt condensatieproblemen?    Muurisolatie is dauwpuntverleggend en zorgt ervoor dat uw condenspunt buiten uw constructie ligt en niet binnenshuis. Isolatie is in veel gevallen de oplossing voor tal van problemen.  Slaapkamers in oude woningen op de noordkant hebben regelmatig last van deze problematiek.  Koken, ademen en wassen zorgen voor een bepaalde relatieve luchtvochtigheid onder een bepaalde waterdampdruk.  Deze waterdamp wil diffuseren (uitdampen) naar buiten waardoor een vervroegd condensaat kan ontstaan weliswaar binnenshuis met de nodige gevolgen.

Bijna alle tocht in uw woning komt via uw geventileerde spouw binnen in huis. Stilstaande lucht isoleert (heeft een goede lambda-waarde) maar in een geventileerde spouw krijg je bewegende lucht die voor een afkoelingseffect zorgt.

Omdat muurisolatie je heel veel wooncomfort zal bieden en een enorm rendement geeft op uw energierekening.

Na-isoleren is een bestaande situatie toch nog naar behoren kunnen isoleren.

Wij kunnen voor ieder isolatieprobleem een oplossing bieden.  U gelooft ons niet? Laat een van onze experts komen en wij lossen uw probleem op.

Wij werken met isolatie inblaastechnieken zodat wij ieder kleine holte onder densiteit kunnen inblazen.  Holle ruimtes hebben voor ons geen geheimen en hoge gebouwen noch minder.  Wij werken met klim-en touwtechnieken zodat niet altijd een stelling nodig is en u toch snel resultaat kunt hebben met een minimum aan investering.  Wij werken ook met verschillende producten zodat we het juiste product voor de juiste toepassing kunnen gebruiken.